fbpx

Wrapy z kurczakiem mango i awokado

1024 1024 Casa del Sur

Proste w przygotowaniu i spektakularne w smaku – właśnie takie są nasze lekko pikantne wrapy przełamane owocową nutą mango. Wypróbuj i przekonaj się o ich wyjątkowości!

  • 2-4 porcje
  • Czas 30 min.
  • Poziom łatwości: 1
  • Poziom ostrości: 2

Składniki:

  • 4 wrapy pszenne
  • 1 łyżeczka sosu sriracha zielone chili
  • 2 łyżki pulpy mango alphonso
  • 4 papryczki jalapeno marynowane
  • 1 średnia pierś z kurczaka pokrojona w paski
  • 1 mała sałata lodowa pokrojona w paski
  • 1 awokado hass pokrojone w kostkę
  • 1 dojrzałe mango pokrojone w kostkę
  • 1 średnia czerwona cebula pokrojona w kostkę
  • 2 pomidory sparzone, obrane, pokrojone w kostkę
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 limonka sparzona
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka oleju roślinnego

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie usmaż na niej kurczaka na złoty kolor. Przełóż go na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru oleju.
  2. Awokado, mango, cebulę oraz pomidory wymieszaj z sałatą lodową, a następnie dodaj majonez wraz z pulpą. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, jalapeno, sosem sriracha, skórką oraz sokiem z limonki.
  3. Na rozgrzanej, suchej patelni podgrzej wrapy, po 30 sekund z każdej strony. Na brzeg wrapa wyłóż wcześniej przygotowany farsz i zwiń całość jak krokieta.
  4. Wstaw do lodówki na min. 30min.
  5. Wrapy podawaj przekrojone na pół.