fbpx

Chrupiące smash tacos z chrupiącym chili

1024 1024 Casa del Sur

Zrób kolację w 15 minut – smash tacos z mięsem i chrupiącym chili to hit! Kilka składników, jedna patelnia i maksimum smaku. Za przepis dziękujemy Pyszne kadry.

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min
Ostrość: 1

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

    1. W misce połącz mielone mięso z  koperkiem, solą i przyprawą fahita.
    2. Na tortilli rozsmaruj cienką warstwę przygotowanego mięsa, dociskając je do powierzchni.
    3. Rozgrzej patelnię na średnio-wysokim ogniu. Połóż tortillę mięsem do dołu i smaż ok. 5 minut, aż mięso się zrumieni i przypiecze.
    4. Obróć na chwilę, by tortilla się delikatnie przypiekła.
    5. Udekoruj pokrojonym w kostkę ogórkiem, cebula dymka oraz świeżą kolendrą

    Polej wierzch chrupiącym chili w oleju.