Zrób kolację w 15 minut – smash tacos z mięsem i chrupiącym chili to hit! Kilka składników, jedna patelnia i maksimum smaku. Za przepis dziękujemy Pyszne kadry.
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min
Ostrość: 1
Składniki:
- 4 Tortille orkiszowe Casa del Sur
- 1 czubata łyżeczka przyprawy Fajita Casa del Sur
- 2-3 łyżki Chrupiącego chili w oleju Ypin Agro
- 300 g mielonego mięsa (wieprzowo-wołowe, z kurczaka lub roślinne)
- łyżka posiekanego koperku
- sól, pieprz do smaku
- ogórek
- zielona cebulka
- kolendra
- sezam (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
-
- W misce połącz mielone mięso z koperkiem, solą i przyprawą fahita.
- Na tortilli rozsmaruj cienką warstwę przygotowanego mięsa, dociskając je do powierzchni.
- Rozgrzej patelnię na średnio-wysokim ogniu. Połóż tortillę mięsem do dołu i smaż ok. 5 minut, aż mięso się zrumieni i przypiecze.
- Obróć na chwilę, by tortilla się delikatnie przypiekła.
- Udekoruj pokrojonym w kostkę ogórkiem, cebula dymka oraz świeżą kolendrą
Polej wierzch chrupiącym chili w oleju.