fbpx

Kofty grillowane kotlety

1024 1024 Casa del Sur

Minimum czasu, maksimum smaku – pikantne kofty z grilla to szybki hit na letni stół.

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min
Ostrość: 1

Składniki:

Do podania:

Sposób przygotowania:

  1. Do dużej miski przełóż mięso oraz pozostałe składniki. Wyrabiaj do powstania sprężystej masy, stopniowo dodając wodę. W razie potrzeby dodaj więcej swoich ulubionych przypraw. 
  2. Podziel mięso na równe części, po około 100 g. Uformuj walec i nadziej na potyczki do szaszłyków. Grilluj na rozgrzanym ruszcie po 6 – 8 minut z każdej strony. 
  3. Podawaj z sosem BBQ i musztardą. 

TIP: W tym przepisie doskonale sprawdzą się również inne rodzaje mięs, takie jak: wieprzowina oraz drób.