Fajita to tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej. Odkryjcie sposób Smukłewidelce na jej przyrządzenie. W przepisie nie mogło zabraknąć naszej przyprawy, która idealnie komponuje się z mięsem i warzywami i nadaje całości intensywny, pikantny smak.
- Ilość porcji: 6
- Czas przygotowania 30 min
- Łagodne
Składniki:
- 0,5 opakowania Przyprawy do Fajita Mix Casa de Mexico
- 6 Wrapów pszennych 20 cm Casa de Mexico (1 opakowanie)
- 2 piersi z kurczaka pokrojonej w paski
- 3 łyżki oliwy
- 3 papryki pokrojone w paski: czerwona, zielona i żółta
- 1 czerwona cebula pokrojona w piórka
- sól do smaku
Do podania:
- Salsa serowa
- świeża kolendra
Sposób przygotowania:
- Kurczaka polej oliwą, dodaj przyprawę i wstaw do lodówki na minimum 1 h.
- Po tym czasie na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i wrzuć cebulę i paski papryki.
- Gdy warzywa delikatnie zmiękną, dorzuć kurczaka i smaż całość ok 10 minut.
- Na placka tortilli wyłóż kurczaka z warzywami, zawiń wrapsa i włóż na ok 3 minuty do opiekacza.
- Podawaj z dipem serowym lub innym ulubionym sosem i posyp kolendrą.