Gotowi na mecz? Zróbmy to na pełnym gazie z nachosami zapiekanymi z serem! Idealna przekąska dla wszystkich kibiców – szybko, łatwo i pysznie!
- Ilość porcji: 4
- Czas: 5 minut
- Poziom ostrości: 2
SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie ulubionych Chipsów Nachos kukurydzianych Casa de Mexico
- 1 opakowanie Salsy serowej Casa de Mexico
- 6-8 Papryk Jalapeno czerwonych krojonych Casa de Mexico
- 50 g sera cheddar lub gouda startego na tarce o grubych oczkach
- ½ czerwonej cebuli pokrojonej w półplastry
- 8 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- 2 łyżki kolendry grubo posiekanej
- 2 łyżki szczypiorku drobno pokrojonego
Sposób przygotowania:
- Nachosy przesyp do miski żaroodpornej, rozłóż na nich pomidorki koktajlowe, cebulę oraz paprykę jalapeno. Całośc posyp serem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180°C na 6-8 minut.
- Podawaj z ulubionymi meksykańskimi salsami, posypane kolendrą i szczypiorkiem.
TIP. Chcesz wyczarować zdrowszą wersję tej przekąski? Dodaj do przepisu jeszcze więcej ulubionych warzyw, np. różnokolorową paprykę i awokado.