fbpx

Quesadilla z czarną fasolą i kurczakiem

1024 1024 Casa del Sur

Quesadilla z czarną fasolą i kurczakiem

Quesadilla to jedno z najpopularniejszych dań kuchni Tex – Mex. Nie dość że jest bajecznie łatwe w przygotowaniu, to roztopiony ser sprawia że chce się jeść, więcej i więcej. Im go więcej – tym lepiej. Sprawdźcie sami jak dobra może być Quesadilla z czarną fasolą i kurczakiem. Buen provecho!

Czas przygotowania 30 min.  Ilość Porcji 2-3

Składniki:

  • 1 średniej wielkości pierś z kurczaka pokrojona w drobne paski.
  • 1 op. Wrap pszenny 4szt.
  • 200g sera cheddar możesz użyć zamiennie mozzarelli lub sera typu gouda.
  • 1 mała puszka pasty z czarnej fasoli

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i pokrój pierś z kurczaka w drobne paski, dopraw do smaku. Usmaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Wyłóż na papier w celu odsączenia z tłuszczu.
  2. Kurczaka wymieszaj z pastą z fasoli.
  3. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  4. Wrapy tostuj na rozgrzanej suchej patelni po 30 sekund z każdej strony.
  5. Na Wrap nałóż ser i dodatki, następnie złóż na pół .
  6. Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 *C na 10 min.

Podawaj z kwaśną śmietaną, sosem pomidorowym lub Salsą Mexicana