fbpx

Taco z pastą z fasoli i jackfruitem szarpanym

1023 1024 Casa del Sur
Sięgnij po przepis na chrupiące tacosy z szarpanym jackfruitem i pastą z fasoli. Dobry przepis na tacos to prawdziwa meksykańska uczta smaków! Wykonanie tego przepisu zajmie Wam zaledwie 30 minut. Do dzieła!
  • 2 porcje
  • Czas: 30 min
  • Poziom trudności: 1
  • Poziom ostrości: 1

Składniki: 

Farsz:

Guacamole: 

  • 2 łyżki Kaktusa krojonego w zalewie
  • 1 awokado odmiany Hass pokrojone w kostkę
  • 1 czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 1 łyżka pokrojonej kolendry
  • 2 łyżki soku z limonki
  • Sól, pieprz czarny świeżo mielony

Do podania: 

Sposób przygotowania: 

  1. Jackfruita przełóż na sitko, dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą i odsącz.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, smaż jackfruita razem z cebulą i czosnkiem na złoto-brązowy kolor przez około 10 minut. Dodaj przyprawę chili con carne oraz sos BBQ, smaż na wolnym ogniu przez 10-15 minut, co jakiś czas dodając wodę.
  3. Wymieszaj awokado, czerwoną cebulę i kolendrę, następnie dopraw sokiem z limonki oraz solą i pieprzem.
  4. Z wrapów wytnij mniejsze kółka, następnie grilluj je na suchej patelni przez kilka sekund, potem złóż delikatnie na pół i włóż do szklanki, tak aby nadać kształt muszli.
  5. Do przygotowanych muszli nałóż awokado farsz z jackfruita i udekoruj kolendrą, na koniec skrop całość sokiem z limonki.