fbpx

Tacos z krewetką, mango i awokado

1024 1024 Casa del Sur

Szybki meksykański wieczór? Z Casa del Sur wystarczy kwadrans, by stworzyć kolorowe taco z krewetkami i awokado!

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15
Ostrość: 2

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Muszle do taco włóż do piekarnika na 3 minuty i 180 stopni.
  2. Krewetki pokrój na mniejsze kawałki i zamarynuj w przyprawie do taco. Rozgrzej patelnię i wlej odrobinę oleju. Smaż krewetki przez 1 – 2 minuty, następnie dodaj sos do taco.
  3. W misce wymieszaj delikatnie: mango, awokado, część pokrojonej kolendry, przyprawę oraz sok z limonki.
  4. Do muszli nałóż przygotowaną salsę oraz krewetki. Udekoruj piórkami cebuli i listkami kolendry.