Sprawdź prosty i szybki przepis na meksykańską sałatkę z kaktusa. Najlepiej smakuje z grillowanym mięsem, w taco, z jajecznicą lub burrito.
Dla 4 osób
Czas przygotowania 15 min.
Składniki:
- 1 słoiczek kaktusa, pokrojony w paseczki
- 3 dymki, drobno pokrojone
- 2-3 pomidory, drobno pokrojone
- Garść drobno posiekanej kolendry
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- sok z 1/2 limonki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 kostki fety
- sól i pieprz do smaku
- awokado do dekoracji – opcjonalnie
Przygotowanie:
- Do miski włóż wszystkie warzywa i posyp oregano. Wlej sok z limonki oraz oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Na koniec dodaj pokruszoną fetę. Udekoruj plastrami awokado.