Rozpływająca się w ustach wieprzowina z chrupiącymi nachosami? Jesteśmy na tak! Z naszymi produktami przygotujesz prawdziwą meksykańską ucztę dla kubków smakowych.
- Ilość porcji: 4
- Czas: 60 minut
- Poziom trudności: 1
- Poziom ostrości: 2
Składniki:
- 200 g Sosu taco Casa de Mexico
- 3 łyżeczki Przyprawy chili con carne Casa de Mexico
- 2 łyżeczki drobno posiekanej Papryki pepperoni czerwonej całej Casa de Mexico
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 3-4 ząbki drobno posiekane
- 500 g mielonej wieprzowiny
- 2 średnie cebule pokrojone w drobną kostkę
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- Olej do smażenia
Do podania:
- Salsa guacamole Casa de Mexico
- Chipsy nachos kukurydziane solone Casa de Mexico
- Papryka jalapeno zielona krojona Casa de Mexico
Sposób przygotowania:
- Na patelnię wlej olej, podsmaż cebulę, dodaj mięso, pastę z czosnku, smaż na rumiany kolor, a pod koniec dodaj przyprawę chili con carne, sos taco, wymieszaj i duś przez około 25 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie dodaj świeżą kolendrę.
- Wieprzowinę nałóż do misek na wierzch połóż łyżkę salsy guacamole, kilka marynowanych papryczek jalapeno i garść nachosów.