fbpx

Zupa Taco z papryczkami chipotle

1024 1024 Casa del Sur

Jedliście kiedyś taco zupę? fotografkaa przygotowała dla Was przepis na piekielnię ostrą, meksykańską zupę. Ostrości i niezwykłego aromatu nadają zupie nasze zielone papryczki jalapeno, papryczki chipotle i przyprawa do taco. Koniecznie spróbujcie!

  • Ilość porcji: 4
  • Czas przygotowania: 30 min.
  • Poziom ostrości: 3

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Mięso podsmaż na rozgrzanej oliwie w wysokim garnku. Kiedy nabierze złotego koloru, dodaj cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek. Smaż ok. 5 minut. Dodaj przyprawę do taco, zieloną paprykę jalapeno, paprykę chipotle oraz serek śmietankowy. Całość wymieszaj.
  2. Zawartość garnka zalej bulionem i gotuj na małym ogniu ok. 10 minut. Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę. Fasolę opłucz na sitku pod bieżącą wodą, odsącz i również dodaj do zupy. Całość gotuj kolejne 10 minut.
  3. Zupę przelej do miseczek lub talerzy. Z wierzchu posyp serem cheddar startym na tarce o grubych oczkach.