Meksykańska chimichanga z indykiem i guacamole
Czyli chrupiąca tortilla wraps pełna pysznego nadzienia. Świetnie smakuje zarówno z salsą jak i dipem guacamole.
Składniki:
- 4 wrapy
- 1 łyżka przyprawy do burrito
- 3 łyżki pasty z przesmażonej fasoli pinto z chipotle
- 150 g mielonego mięsa z indyka
- gałązka dymki razem z cebulką
- garść startego żółtego sera
- świeża kolendra
Do podania: Zielona salsa
Sposób przygotowania:
- Mięso przesmaż krótko z przyprawą do burrito.
- W misce wymieszaj mięso, posiekaną dymkę, pastę z fasoli, ser i kolendrę.
- Wrapy przekrój na 4 trójkąty. Na środek każdego z nich nałóż nadzienie. Następnie załóż na nie rogi placka tworząc sakiewkę.
- Sakiewki obsmaż na złoto (zaczynając od strony z zakładkami).
- Podawaj ciepłe z zieloną salsą.