Quesadilla to jedno z popularnych meksykańskich dań, składające się z wrapa wypełnionego serem i warzywami. Przepis jest łatwy i szybki do przygotowania, genialny pomysł na przekąskę lub obiad. Polecamy podawać go z dipem warzywnym lub guacamole.
Składniki:
- 2 wrapy 25 cm
- 2 łyżki pasty z czarnej fasoli
- 100 g brokułów, pokrojonych na małe różyczki
- 1 duża marchewka, pokrojona w cienkie słupki
- 1 cebula, pokrojona w piórka
- 50 g startego żółtego sera
- olej, do smażenia
Przygotowanie:
- Na patelni usmaż małe różyczki brokuła z marchewką i cebulą.
- Placki tortilla posmaruj pastą z fasoli.
- Na połowie placka ułóż warzywa, posyp obficie serem i złóż całość na pół.
- Smaż na patelni z każdej strony, na złoty kolor
- Podawaj na ciepło lub zimno z ulubiony dipem.