fbpx

Wegetariańska quesadilla z salsą warzywną

1024 1023 Casa del Sur

Uczta w stylu meksykańskim w wersji wegetariańskiej, czyli quesadilla z aromatycznymi, wyrazistymi salsami! Wystarczy wyłącznie kilku składników oraz krótka chwila w kuchni, aby zapanowała aromatyczna i kolorowa fiesta! Przepis powstał przy współpracy z Praktykulinarni.

  • 4 porcje
  • Czas przygotowania:

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzej do 190°C.
  2. W miseczce wymieszaj pastę z fasoli, przyprawę chili con carne oraz przecier pomidorowy. Tak przygotowaną masą posmaruj wszystkie wrapy.
  3. Na połowie każdego placka ułóż cukinię, papryczki jalapeno oraz mozzarellę. Złóż na pół, i przetnij na 4 trójkąty. Piecz przez około 5-6 minut.
  4. Podawaj z salsami.