Uczta w stylu meksykańskim w wersji wegetariańskiej, czyli quesadilla z aromatycznymi, wyrazistymi salsami! Wystarczy wyłącznie kilku składników oraz krótka chwila w kuchni, aby zapanowała aromatyczna i kolorowa fiesta! Przepis powstał przy współpracy z Praktykulinarni.
- 4 porcje
- Czas przygotowania:
Składniki:
- 4 wrapy pszenne
- 430 g pasty z czarnej fasoli
- 2 łyżki papryki jalapeno krojonej
- 1 łyżeczka przyprawy chili con carne
- 3 łyżki salsy serowej
- 3 łyżki salsy warzywnej
- 100 g sera mozzarella pokrojonego w plastry
- 150 g przecieru pomidorowego
- 1 mała cukinia pokrojona na półplasterki
Sposób przygotowania:
- Piekarnik rozgrzej do 190°C.
- W miseczce wymieszaj pastę z fasoli, przyprawę chili con carne oraz przecier pomidorowy. Tak przygotowaną masą posmaruj wszystkie wrapy.
- Na połowie każdego placka ułóż cukinię, papryczki jalapeno oraz mozzarellę. Złóż na pół, i przetnij na 4 trójkąty. Piecz przez około 5-6 minut.
- Podawaj z salsami.