Też kochacie taco tak jak my? Jeśli tak, to przedstawiamy Wam kolejną odsłonę naszych wspaniałych pszennych tortilli, tym razem z kurczakiem i aromatycznymi warzywami. Świetna propozycja na obiad lub na imprezę w gronie najbliższych.
- 4 porcje
- Czas: 45 min
- Poziom trudności: 1
- Poziom ostrości: 2
Składniki:
- 1 opakowanie Taco shells
- 1 puszka Salsy meksykańskiej czerwonej
- 1 łyżeczka Przyprawy do fajita
- ½ puszki Czarnej fasoli
- 1 słoik Sosu taco
- 200 g mięsa z podudzia kurczaka pokrojonych w kostkę
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane
- 1 łodyga selera naciowego pokrojona w kostkę
- 2 pomidory pokrojone w kostkę
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 200 g pomidorków cherry
- 2 szt. awokado pokrojonego w kostkę (najlepiej odmiany Hass)
- Oliwa z oliwek
- Sól morska
Sposób przygotowania:
- Kurczaka zamarynuj w przyprawie fajita..
- Wszystkie pomidory, cebulę, selera posól i wymieszaj z oliwą, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 15 minut.
- Na patelnię wlej odrobinę oliwy, podsmaż kurczaka przez 5-6 minut. Następnie dodaj upieczone wcześniej warzywa, sos taco oraz czarną fasolę, całość wymieszaj i duś przez kolejne 8-10 minut.
- Muszle do taco napełnij pokrojonym awokado, dodaj farsz i całość udekoruj świeżą kolendrą.