Przygotuj prostą, ale efektowna przekąskę. Burrito z dodatkiem naszych produktów przeniesie Cię w świat prawdziwej meksykańskiej fiesty. Łukasz food square zamknął w tortilli naszą fasolę, chipotle i wołowinę oprószoną specjalną przyprawą do burrito.
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 35 minut
SKŁADNIKI:
- 400 g czarnej fasoli w puszce Casa de Mexico
- 100 g papryki chipotle w puszce Casa de Mexico
- 20 g przyprawy do burrito Casa de Mexico
- 6 wrapów do tortilli Casa de Mexico
- 400 g mielonej wołowiny
- 200 g ryżu
- 100 g sera cheddar
- 1 czerwona cebula
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 dojrzałe awokado
- 1 limonka
- olej do smażenia
- sól
PRZYGOTOWANIE
- Ryż ugotuj al dente w osolonym wrzątku.
- Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Po chwili dodaj posiekany czosnek i smaż jeszcze przez moment.
- Na patelnię wrzuć mięso mielone i smaż do brązowego koloru.
- Dodaj przyprawę do burrito oraz koncentrat pomidorowy, wymieszaj.
- Wrzuć papryczki chipotle razem z zalewą i całość podgrzewaj jeszcze przez 2-3 minuty. Dodaj fasolę i wymieszaj. Patelnię zdejmij z ognia.
- Mięso połącz z ryżem i wymieszaj. Następnie dodaj starty ser cheddar i połącz z resztą składników.
- Awokado pokrój w plasterki.
- Na desce ułóż wrap z tortilli, nałóż część farszu, ułóż kilka plasterków awokado i skrop całość sokiem z limonki. Zwiń ciasny naleśnik, zawijając brzegi tortilli do środka. Czynność powtórz dla pozostałych wrapów.
- Burrito grilluj z obu stron na rozgrzanej patelni, aż będzie chrupiące i podawaj od razu.