Zaskocz wszystkich na halloween i przygotuj razem z nami i Jedz.pysznie lekko pikantne serowe kuleczki z papryczką jalapeno i nachosami.
- Czas przygotowania : 5 min
- Ilość porcji: 2
Składniki:
- 50 g Papryki Jalapeno zielonej krojonej Casa de Mexico
- paczka Chipsów nachos kukurydzianych o smaku serowym Casa de Mexico
- 100 g śmietankowego serka kanapkowego
- 100 g sera feta
- 100 g sera cheddar
kilka czarnych oliwek
Przygotowanie:
- Serek śmietankowy, ser cheddar i fetę zblenduj na gładką masę
- Papryczki jalapeno posiekaj drobno, możesz zrobić to w blenderze.
- Masę serową połącz z papryczkami.
- Zwilżonymi dłońmi formuj kuleczki, po czym schłodzić je w lodówce.
- Po schłodzeniu wbij do każdej kulki po dwa nachosy tworząc skrzydła nietoperza. Ułam dwa mniejsze rogi nachosa tworząc uszy. Dodaj oczy z oliwek wypełnionych serkiem kanapkowym i gotowe.