Tortilla to zawsze dobry pomysł na imprezę. Smuklewidelce tym razem zawinęła je w kształcie rożków. Do farszu wykorzystała same pyszności, a w tym naszą czarną fasolę.
- Liczba porcji: 8 szt.
- Czas przygotowania: 30 minut
- Poziom ostrości: średnie
Składniki:
- Puszka czarnej fasoli Casa de Mexico
- 1 opakowanie Wrapów pszennych Casa de Mexico
- 2 gotowane piersi kurczaka
- Szklanka passaty pomidorowej
- Mała puszka kukurydzy
- 1 cebula
- Łyżka słodkiej papryki
- 2 łyżki masła
- Łyżeczka chili
- Sól oraz pieprz
- Ok 50 g cheddara
- Kolendra do dekoracji
Przygotowanie:
- W osolonej wodzie ugotuj piersi kurczaka, ok 30 minut. Gdy lekko ostygną poszarp je widelcem na wiórki.
- Na rozgrzanej oliwę podsmaż cebulkę na złoto, dodaj kurczaka, passatę, kukurydzę oraz wszystkie przyprawy.
- Duś ok 15 minut.
- Każdą tortillę przekrój na pół, zawiń w rożek, włóż meksykański farsz i na górę starty ser.
- Podpiecz 15 minut w piekarniku (180 st).
- Podawaj z kolendrą.