fbpx

Kulki serowe z Japaleno

1024 1024 Casa del Sur

Odkryj sekret na chrupiące, a zarazem delikatne i kremowe kulki serowe. Zatopiona w nich papryczka jalapeno będzie miłym i pikantnym zaskoczeniem. Macie ochotę spróbować? Dziękujemy za przepis Monice Yummy_fotografia_kulinarna.

Składniki na 16 kulek
Czas przygotowania 45 minut

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Cheddar i goudę zetrzyj na grubych oczach. Dodaj tartą mozzarellą oraz serek philadelphia.
  2. Papryczkę jalapenopokrój w grubą kostkę, dodaj do miski z serami i wymieszaj do połączenia się składników.
  3. Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i wstaw do lodówki na ok. 30 minut.
  4. Schłodzone kulki obtocz w mące, następnie w jajku i panierce panko. Smaż kulki na gorącym oleju ok. 10 sekund, aż ładnie się zarumienią.