Odkryj sekret na chrupiące, a zarazem delikatne i kremowe kulki serowe. Zatopiona w nich papryczka jalapeno będzie miłym i pikantnym zaskoczeniem. Macie ochotę spróbować? Dziękujemy za przepis Monice Yummy_fotografia_kulinarna.
Składniki na 16 kulek
Czas przygotowania 45 minut
Składniki:
- 1/2 słoiczka Papryki zielonej krojonej Jalapeño Casa de Mexico
- 2/3 szklanki Panierki Panko House of Asia
- 1/2 kostki sera cheddar
- 1/2 kostki sera gouda
- 1 opakowanie tartego sera mozzarella
- 100 gramów serka typu philadelphia
- 2 jajka
- 2/3 szklanki mąki pszennej
- 1,5 litra oleju rzepakowego
Przygotowanie:
- Cheddar i goudę zetrzyj na grubych oczach. Dodaj tartą mozzarellą oraz serek philadelphia.
- Papryczkę jalapenopokrój w grubą kostkę, dodaj do miski z serami i wymieszaj do połączenia się składników.
- Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i wstaw do lodówki na ok. 30 minut.
- Schłodzone kulki obtocz w mące, następnie w jajku i panierce panko. Smaż kulki na gorącym oleju ok. 10 sekund, aż ładnie się zarumienią.