fbpx

Taco z kremem i truskawkami

1024 1024 Casa del Sur

Czegoś takiego jeszcze nie było! Tacosy z kremem i truskawkami – idealne połączenie smaków! Kremowe mascarpone, biała czekolada i soczyste truskawki zamknięte w chrupiących taco shells. Przygotuj ten prosty i efektowny deser w zaledwie 30 minut i delektuj się letnimi smakami na swoim talerzu. Za przepis dziękujemy Yummy_fotografia_kulinarna.

  • Czas przygotowania: 30 min
  • Ilość porcji: 6

SKŁADNIKI:

  • 6 sztuk Taco Shells Casa de Mexico
  • 250 ml zimnego serka mascarpone z białą czekoladą
  • 250 ml zimnej śmietanki kremówki 36%
  • truskawki do podania – ok. 250 gramów
  • mięta do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  1. Śmietankę i mascarpone wstaw do lodówki na godzinę. Oba produkty muszą być bardzo zimne.
  2. Zimną śmietankę przelej do miski i ubij prawie na sztywno. Następnie dodaj serek mascarpone i ubij na sztywno.
  3. Taco shells wypełnij ubitym kremem.
  4. Dodaj plastry truskawek i udekoruj listkami mięty.

Polecane produkty