fbpx

Mini burgery z nachosami

1024 1024 Casa del Sur

Meksykański twist na klasycznego burgera. Przygotuj mini burgery z nachosami Casa de Mexico i wgryź się w kulinarną podróż! Za przepis dziękujemy Waffle.plantation.

  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Poziom trudności: łatwy
  • Ilość sztuk: 6 małych/12 mini burgerów

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Mięso dopraw solą i uformuj burgery (jak najbardziej płaskie). Smaż na maśle kilka minut z dwóch stron. W trakcie smażenia możesz delikatnie posolić gruboziarnistą solą.
  2. Kawałek masła roztop na drugiej patelni. Bułki przekrój w pół i podsmaż chwilę od wewnętrznej strony, tak aby nabrały złocistości i były chrupiące.
  3. Dolne połówki bułek posmaruj dipem guacamole. Połóż burgera wołowego, a następnie plaster sera. Na wierzchu ułóż nachosy (w przypadku użycia mini bułeczek – nachosy możesz nieco pokruszyć). Przykryj drugą połówką bułki. Zajadaj się.