Meksykański twist na klasycznego burgera. Przygotuj mini burgery z nachosami Casa de Mexico i wgryź się w kulinarną podróż! Za przepis dziękujemy Waffle.plantation.
- Czas przygotowania: 30 minut
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość sztuk: 6 małych/12 mini burgerów
Składniki:
- 1 opakowanie ulubionych nachosów Casa de Mexico
- 1 Salsa Guacamole Casa de Mexico
- 6 niewielkich bułek lub 12 mini bułeczek do burgerów
- 500 g mięsa mielonego wołowego
- 100 g sera w plastrach
- masło (do smażenia)
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Mięso dopraw solą i uformuj burgery (jak najbardziej płaskie). Smaż na maśle kilka minut z dwóch stron. W trakcie smażenia możesz delikatnie posolić gruboziarnistą solą.
- Kawałek masła roztop na drugiej patelni. Bułki przekrój w pół i podsmaż chwilę od wewnętrznej strony, tak aby nabrały złocistości i były chrupiące.
- Dolne połówki bułek posmaruj dipem guacamole. Połóż burgera wołowego, a następnie plaster sera. Na wierzchu ułóż nachosy (w przypadku użycia mini bułeczek – nachosy możesz nieco pokruszyć). Przykryj drugą połówką bułki. Zajadaj się.