Czarodziejska kuchnia na Halloween? Czarna Wisienka prezentuje złowrogie dyniowe kluseczki! Delikatne i aromatyczne, idealne na mroczne przyjęcie. Koniecznie sprawdź ten przepis i zaskocz gości kulinarnym czarem!
- Czas przygotowania: 30 min
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość porcji: 5-6
Składniki:
- 1 mała garść Papryki pepperoni żółtej baby Casa del Sur pokrojonej w kostkę
- 750 g ugotowanych, wystudzonych ziemniaków przeciśniętych przez praskę
- 300 g puree dyniowego
- 450 g mąki pszennej/orkiszowej lub trochę więcej
- 1 płaska łyżeczka kurkumy
- 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej
- roztopione masło do podania
Sposób przygotowania:
- W misce połącz wszystkie składniki i zagnieć.
- Podziel na mniejsze części. Każdą ponownie zagnieć, podsypując odrobiną mąki.
- Z ciasta formuj małe kuleczki, odciśnij na nich nóż, tworząc kształt dyni.
- Gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Podawaj z roztopionym masłem.