Czas na Halloweenową magię w kuchni! Smukłe Widelce proponują muffinki wiedźmy z czarnej fasoli – idealny deser na każdą imprezę. Łatwe w przygotowaniu, pełne smaku i do tego z kremem śmietankowym ozdobionym oczkami. Zobacz przepis i piecz razem z nami!
- Czas przygotowania: 30 min
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość porcji: 5
Składniki:
Muffinki:
- 1 puszka Czarnej fasoli Casa del Sur
- 2 jajka
- 2 łyżki kakao
- 2 Banany
- 2 łyżki cukru/ ksylitolu lub miodu (opcjonalnie jeśli lubisz słodsze wypieki)
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju
- garstka posiekanej mlecznej czekolady
Krem:
- 200 g serka śmietankowego
- 70 g śmietanki 36%
- 50 g cukru pudru
- 1 łyżka cynamonu
- szczypta soli
- cukrowe oczka
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki na muffinki wrzuć do miski i dokładnie zmiksuj. Na koniec dodaj kawałki czekolady i wymieszaj łyżką.
- Ciasto wlej do papierowych papilotek.
- Piecz ok 20 minut w 180 stopniach.
- Do misy miksera dodaj składniki na krem, miksuj około 1 minuty na szybkich obrotach. Krem nałóż na ostudzone babeczki za pomocą rękawa cukierniczego. Ozdób cukrowymi oczkami.