fbpx

Klasyczne tacosy

1024 1024 Casa del Sur

Taco z Casa del Sur to szybki sposób na pełne smaku, kolorowe danie. Idealne na obiad, kolację lub spotkanie ze znajomymi!

 

  • Czas przygotowania: 1 godzina
  • Poziom trudności: łatwy
  • Ilość porcji: 4-6

Składniki:

  • 1 Przyprawa Taco Casa del Sur
  • 500 gramów mięsa mielonego z indyka lub wołowego
  • 1 puszka Czarnej fasoli
  • 1 papryka czerwona i żółta pokrojone w kostkę
  • 1 passata pomidorowa
  • 100 ml bulionu lub wody
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 ząbek czosnku

Do podania:

Przygotowanie:

  1. Na dobrze rozgrzanej patelni, na oliwie zeszklij cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawę do taco i wymieszaj, smaż przez minutę. Następnie dodaj mięso i smaż kolejne 4 minuty.
  2. Dodaj bulion oraz passatę i wymieszaj do połączenia się składników. Dopraw szczyptą soli. Przykryj i duś ok. 30 min.
  3. Do gotującego się mięsa dodaj papryki wraz z fasolą. Gotuj pod przykryciem przez ok. 3o minut.
  4. Taco, wypełnij mięsem, dodaj kwaśną śmietanę oraz listki świeżej kolendry.