fbpx

Klasyczne burrito

1024 1024 Casa del Sur

Burrito z produktami Casa del Sur to prosty sposób na kulinarną podróż do Meksyku. Szybko, wygodnie i bardzo smacznie!

  • Czas przygotowania: 1 godzina
  • Poziom trudności: łatwy
  • Ilość porcji: 4

Składniki:

Do podania:

  • 4 ulubione Wrapy Casa del Sur
  • Guacamole
  • 200 gramów sera cheddar
  • Kwaśna śmietana
  • Limonka

Przygotowanie:

  1. Na patelni, na oliwie zeszklij cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawę do burrito i smaż przez ok. 2-3 minuty. Następnie dodaj mięso mielone i smaż kolejne 5 minut.
  2. Dodaj bulion oraz passatę i wymieszaj do połączenia się składników. Dopraw cukrem, pieprzem oraz szczyptą soli. Przykryj i duś ok. 30 min.
  3. Do mięsa dodaj fasolę. Gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Ryż ugotuj w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu
  5. Na środek tortilli nałóż po 2-3 łyżki ryżu, 2 łyżki chili con carne, sporą ilość tartego sera oraz guacamole. Skrop limonką i zwiń.
  6. Zawinięte burrito podpiecz na patelni z obydwu stron i przekrój na pół.
  7. Podaj z kwaśną śmietaną, świeżą kolendrą oraz guacamole.