Burrito z produktami Casa del Sur to prosty sposób na kulinarną podróż do Meksyku. Szybko, wygodnie i bardzo smacznie!
- Czas przygotowania: 1 godzina
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość porcji: 4
Składniki:
- 1 puszka Czarnej fasoli Casa del Sur
- 1 Przyprawa do Burrito Casa del Sur
- 500 gramów mięsa mielonego z indyka
- 250 gramów ryżu
- 1/2 szklanki bulionu
- 200 ml passaty
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 1 łyżeczka cukru
- 1 ząbek czosnku
- sól
Do podania:
- 4 ulubione Wrapy Casa del Sur
- Guacamole
- 200 gramów sera cheddar
- Kwaśna śmietana
- Limonka
Przygotowanie:
- Na patelni, na oliwie zeszklij cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawę do burrito i smaż przez ok. 2-3 minuty. Następnie dodaj mięso mielone i smaż kolejne 5 minut.
- Dodaj bulion oraz passatę i wymieszaj do połączenia się składników. Dopraw cukrem, pieprzem oraz szczyptą soli. Przykryj i duś ok. 30 min.
- Do mięsa dodaj fasolę. Gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu
- Na środek tortilli nałóż po 2-3 łyżki ryżu, 2 łyżki chili con carne, sporą ilość tartego sera oraz guacamole. Skrop limonką i zwiń.
- Zawinięte burrito podpiecz na patelni z obydwu stron i przekrój na pół.
- Podaj z kwaśną śmietaną, świeżą kolendrą oraz guacamole.