Ciasteczka z czarnej fasoli? Tak – i są gotowe w kilkanaście minut! Dzięki Casa del Sur słodkie przekąski robią się same.
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 10 min+ czas pieczenia
Ostrość: 1
Składniki:
- 1 puszka Czarnej fasoli Casa del Sur
- 1 łyżka Tahini Premium QF Quality Food
- ⅓ tabliczki czekolady mlecznej lub deserowej
- 3-4 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki mleka
- 4 łyżki kakao
- 2-3 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- Szczypta soli
Do podania:
- cukier puder
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki (oprócz czekolady) zmiksuj na gładką masę. Odstaw na 10 minut.
- Czekoladę posiekaj w drobną kostkę.
- Masę na ciasteczka nakładaj łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dociśnij delikatnie do uzyskania płaskich, okrągłych ciasteczek. Posyp czekoladą.
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 15-20 minut.
- Podawaj posypane cukrem pudrem.
TIP. Z łatwością można przygotować bezglutenową wersję ciastek. Wystarczy mąkę pszenną zamienić na inną – bezglutenową.