Szybki meksykański wieczór? Z Casa del Sur wystarczy kwadrans, by stworzyć kolorowe taco z krewetkami i awokado!
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15
Ostrość: 2
Składniki:
- 6 szt. Taco shells Casa del Sur
- 2 łyżki Sosu taco Casa del Sur
- 1 łyżeczka Przyprawy do taco Casa del Sur
- 24 krewetek obranych i oczyszczonych
- mango pokrojone w kostkę
- 2 awokado pokrojone w kostkę
- 1 czerwona cebula pokrojona w pióra
- 50 g kolendry drobno pokrojonej
- 1 łyżka soku z limonki
Sposób przygotowania:
- Muszle do taco włóż do piekarnika na 3 minuty i 180 stopni.
- Krewetki pokrój na mniejsze kawałki i zamarynuj w przyprawie do taco. Rozgrzej patelnię i wlej odrobinę oleju. Smaż krewetki przez 1 – 2 minuty, następnie dodaj sos do taco.
- W misce wymieszaj delikatnie: mango, awokado, część pokrojonej kolendry, przyprawę oraz sok z limonki.
- Do muszli nałóż przygotowaną salsę oraz krewetki. Udekoruj piórkami cebuli i listkami kolendry.