fbpx

Wrapy z kurczakiem i warzywami

1024 1024 Casa del Sur

Szybki, pikantny i pełen smaku! Grillowany kurczak i papryczki jalapeno w kukurydzianym wrapie to prosty sposób na meksykański obiad w kilka minut.

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 25 min
Ostrość: 1

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka pokrój w plastry, przełóż do miski, dodaj przyprawę, łyżkę oleju i dokładnie wymieszaj. Grilluj na rumiany kolor z obu stron.
  2. Wrapy kukurydziane podgrzej na suchej patelni. Każdy posmaruj majonezem, a następnie rozłóż na nim: papryczki jalapeno, miks sałat, pomidory, ogórka oraz kawałki zgrillowanego kurczaka.
  3. Zwiń wrapy i podawaj.

TIP:

Jeśli chcesz nadać wrapom jeszcze więcej charakteru, wymieszaj majonez z łyżeczką sosu jalapeno – powstanie szybki, pikantny dip, który podbije smak całego dania.