Szybki, pikantny i pełen smaku! Grillowany kurczak i papryczki jalapeno w kukurydzianym wrapie to prosty sposób na meksykański obiad w kilka minut.
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 25 min
Ostrość: 1
Składniki:
- 4 Tortille kukurydziane Casa del Sur
- 10 Papryczek Jalapeno czerwonych krojonych Casa del Sur
- 1 łyżeczka Przyprawy do Fajita Casa del Sur
- 200 g piersi z kurczaka
- 2 pomidory, pokrojone w cząstki
- garść miksu sałat
- 1 ogórek, pokrojony w półplastry
- 100 g majonezu
- olej
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka pokrój w plastry, przełóż do miski, dodaj przyprawę, łyżkę oleju i dokładnie wymieszaj. Grilluj na rumiany kolor z obu stron.
- Wrapy kukurydziane podgrzej na suchej patelni. Każdy posmaruj majonezem, a następnie rozłóż na nim: papryczki jalapeno, miks sałat, pomidory, ogórka oraz kawałki zgrillowanego kurczaka.
- Zwiń wrapy i podawaj.
TIP:
Jeśli chcesz nadać wrapom jeszcze więcej charakteru, wymieszaj majonez z łyżeczką sosu jalapeno – powstanie szybki, pikantny dip, który podbije smak całego dania.