Szybkie babeczki z guacamole łączą prostotę przygotowania z intensywnym, meksykańskim aromatem. Idealne jako przekąska lub dodatek do imprezowego stołu.
Ilość porcji: ok 10 szt
Czas przygotowania: 10 min
Ostrość: 1
Składniki:
- 4 Wrapy wieloziarniste Casa del Sur
- 1 słoik Salsy Guacamole Casa del Sur
- 10 Papryk Jalapeno czerwonych Casa del Sur
- 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
- 1 pomidor pokrojony w kostkę (bez gniazd nasiennych)
- garść drobno posiekanej kolendry
- 2 białka jajka
Sposób przygotowania:
- Z wrapów wytnij kółka o średnicy ok. 10 cm. Każde delikatnie posmaruj białkiem i umieść w formie do muffinek. Piecz 5 minut w 200°C, aż utworzą chrupiące koszyczki.
- Do miski przełóż salsę guacamole, dodaj cebulę, pomidora i kolendrę. Wymieszaj.
- Do wystudzonych koszyczków nałóż przygotowaną pastę. Udekoruj papryczkami jalapeño oraz dodatkową kolendrą.
