Przepyszna przekąska lub dodatek do dań. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu.
Dla 2 osób
Czas przygotowania 20 min.
Składniki:
- 1 puszka salsy meksykańskiej czerwonej
- 1 mini bagietki
- 1/4 kostki miękkiego masła
- 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 1/2 łyżeczki suszonej pietruszki
- Sól, do smaku
Przygotowanie:
- W bagietce zrób nacięcia co 1,5 cm.
- Masło wymieszaj z czosnkiem i pietruszką. Dopraw solą.
- W nacięcia w bagietce rozłóż masę czosnkową.
- Piekarnik nagrzej do temperatury 175 stopni. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i połóż bagietkę. Piecz przez 15 minut.
- Bagietkę podziel na kromki i podawaj z meksykańską salsą.