Quesadilla z czarną fasolą i kurczakiem
Quesadilla to jedno z najpopularniejszych dań kuchni Tex – Mex. Nie dość że jest bajecznie łatwe w przygotowaniu, to roztopiony ser sprawia że chce się jeść, więcej i więcej. Im go więcej – tym lepiej. Sprawdźcie sami jak dobra może być Quesadilla z czarną fasolą i kurczakiem. Buen provecho!
Czas przygotowania 30 min. Ilość Porcji 2-3
Składniki:
- 1 średniej wielkości pierś z kurczaka pokrojona w drobne paski.
- 1 op. Wrap pszenny 4szt.
- 200g sera cheddar możesz użyć zamiennie mozzarelli lub sera typu gouda.
- 1 mała puszka pasty z czarnej fasoli
Sposób przygotowania:
- Umyj i pokrój pierś z kurczaka w drobne paski, dopraw do smaku. Usmaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Wyłóż na papier w celu odsączenia z tłuszczu.
- Kurczaka wymieszaj z pastą z fasoli.
- Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- Wrapy tostuj na rozgrzanej suchej patelni po 30 sekund z każdej strony.
- Na Wrap nałóż ser i dodatki, następnie złóż na pół .
- Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 *C na 10 min.
Podawaj z kwaśną śmietaną, sosem pomidorowym lub Salsą Mexicana