fbpx

Tostadas z zielonym jackfruitem i salsą z ananasa

1024 1024 Casa del Sur

Tostadas, czyli meksykańskie przekąski w wersji mini to przepyszne rozwiązanie na chrupiący wieczór ze znajomymi! Wystarczy kilka składników, pół godziny, a wege tostadas zachwycą Twoje podniebienie.

  • 4 porcje
  • Czas: 25 min
  • Poziom łatwości: 1
  • Poziom ostrości: 2

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie usmaż na nim jackfruita oraz cebulę na rumiany kolor. Dopraw do smaku przyprawą do taco i odłóż całość do miski.
  2. Z wrapów powycinaj kółka, tak jak na pierogi. Następnie usmaż je na gorącym oleju na złoty kolor.
  3. Do rondelka włóż ananasa, dodaj miód i delikatnie podgrzej całość tak, aby ananas skarmelizował się. Pod koniec dodaj papryczkę pepperoni.
  4. Ułóż na talerzu krążki z wrapów i na każdym ułóż smażonego jackfruita oraz salsę z ananasa.
  5. Podawaj z meksykańską zieloną salsą oraz świeżą kolendrą.

TIP: Aby wyciąć kółka we wrapach możesz użyć metalowych foremek do ciastek.