Przedstawiamy Ci przepis na ucztę w meksykańskim stylu, którą przygotujesz z kilku składników w zaledwie kwadrans! Dzięki dodatkowi chorizo oraz pasty z czosnku, imbiru i chili, danie jest bardzo wyraziste i niesamowicie aromatyczne. Do dzieła!
- 4 porcje
- Czas: 15 min
- Poziom łatwości: 1
- Poziom ostrości: 1
Składniki:
- 4 wrapy pszenne
- 50 g pasty z czosnku, imbiru i chili
- 1 puszka salsy meksykańskiej czerwonej
- 200 g sera cheddar tartego
- ½ kostki miękkiego masła
- 100 g chorizo cienko pokrojonego
- ½ łyżeczki oregano
- Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Do miseczki włóż miękkie masło oraz pastę czosnkową, a następnie dokładnie wymieszaj całość i dopraw solą oraz pieprzem.
- Każdego wrapa posmaruj gotowym masłem czosnkowym, posyp tartym serem oraz oregano, a następnie wyłóż plastry chorizo. Złóż na pół.
- Piekarnik rozgrzej do 180°C. Wrapy wyłóż na blachę do pieczenia i piecz przez 8 minut.
- Gotowe wrapy pokrój na trójkąty i podawaj z salsą.