fbpx

Bezglutenowe tortilla chips

1024 1024 Casa del Sur

Bezglutenowe tortilla chips idealne na spotkanie ze znajomymi!

Meksyk już dawno zwariował na punkcie kolorów, zabawy i fiesty. Co łączy wszystkie te kwestie? Oczywiście spotkania w grodzie rodziny i znajomych, a wraz z nimi meksykańskie przysmaki, głównie nachos.

Tortilla chips to świetna propozycja dla każdego wielbiciela chrupkich przekąsek a jednocześnie zdecydowanie zdrowsza alternatywa dla zwykłych chipsów.

DLACZEGO CASA DE MEXICO?

Różnorodne warianty smakowe

Dzięki ofercie Casa de Mexico każdy miłośnik meksykańskich przekąsek może znaleźć coś dla siebie! Nachosy występują w czterech różnych wersjach smakowych:

  1. Bezglutenowe tortilla chips solone
  2. Bezglutenowe tortilla chips  serowe
  3. Bezglutenowe tortilla chips chili

Bez oleju palmowego

W składzie naszych tortilli nie znajdziesz niezdrowego tłuszczu palmowego. Jesteśmy unikalni pod tym względem na rynku – sprawdź nas! Zamiast niego stosujemy zdecydowanie zdrowszy dla organizmu człowieka olej słonecznikowy.

Bez glutenu

Podstawowym surowcem do wytworzenia tradycyjnych nachos jest mąka kukurydziana – produkt naturalnie niezawierający glutenu. Dzięki czemu bez przeszkód przekąskę może spożywać każdy – również osoba będąca na diecie bezglutenowej.

Prosty, czytelny skład

Dokładamy wszelkich starań, aby skład naszych produktów był jak najprostszy i jak najkrótszy. Przykład nachos z dodatkiem guinoa (kukurydza 69,4 %, quinoa 10 %, olej słonecznikowy, sól 1,5 %, przeciwutleniacz: ekstrakty z rozmarynu) mówi sam za siebie…

Zdrowsze od tradycyjnych chipsów

Nachosy Casa de Mexico zawierają ponad połowę mniej tłuszczu w porównaniu do popularnych chipsów. Jednocześnie nie zawierają wzmacniaczy smaku np. glutaminianu sodu oraz wspomnianego wcześniej oleju palmowego – czasami ukrywanego pod nazwą olej roślinny. Dodatkowo zawierają więcej błonnika i mniej soli niż uwielbiane przez wszystkich chipsy. Można je chrupać bez wyrzutów sumienia.

Idealne na różnorodną przekąskę

Tortilla Chips to niezwykle chrupiąca przekąska, której możliwość zaserwowania zależy jedynie od naszej wyobraźni. Można przygotować z nich tradycyjne meksykańskie danie lub zajadać prosto z paczki. Na zimno i po podgrzaniu. Tworzą wyśmienity duet w połączeniu z salsą meksykańską, serową lub guacamole. Nachos można również serwować jako danie z mielonym mięsem drobiowym lub wołowym, papryką i innymi dodatkami wedle uznania.

Smacznego!