Gotowe w 15 minut i pełne ognia dzięki jalapeno Casa del Sur. Ten przepis to idealny sposób na szybki, wyrazisty lunch!
- Czas przygotowania: 15 min
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość porcji: 2
Składniki:
- 2 Wrapy wieloziarniste 25 cm Casa del Sur
- 1 łyżeczka Przyprawy do buritto Casa del Sur
- 12 szt Papryczek Jalapeno czerwonych krojonych Casa del Sur
- 200 g mięsa mielonego wołowego
- 100 g sera cheddar startego
- 50 g sałaty lodowej
- 1 pomidor pokrojony w plastry
- 1 cebula czerwona pokrojona w cienkie plastry
- 3 łyżki oleju do smażenia
Przygotowanie:
1. Na tortilli rozłóż równomiernie porcje mięsa. Dopraw przyprawą do burrito.
2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej. Połóż wrapa z mięsem do dołu i smaż aż mięso nabierze rumiano – brązowego koloru.
3. Obróć wrapa i posyp serem. Rozłóż papryczki jalapeno, pokrojonego pomidora, cebulę i sałatę. Przykryj pokrywką i smaż na niewielkim ogniu aż ser się rozpuści.
4. Usmażoną tortille przełóż na deskę, złóż i przekrój na pół.