Dla wielbicieli obu mamy przepis jak połączyć obie propozycje w jedno! Przedstawiamy przepis na burrito burger z jalapeno. Nasze wrapy w połączeniu z soczystą wołowiną, ciągnącym się cheddarem i wyrazistym sosem taco tworzą smak, który zapamiętasz na długo.
- Czas przygotowania: 10 minut
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość porcji: 4
Składniki:
- 4 szt. Wrapów pszennych 25 cm Casa del Sur
- 2 łyżeczki Przyprawy do buritto Casa del Sur
- 5-6 łyżek Sosu do taco Casa del Sur
- 4-5 szt. Zielonych papryczek jalapeno Casa del Sur
- 200 g sera chedar
- 400 g mielonej wołowiny
- 1 cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 100 g sałaty lodowej
- 3-4 łyżki oleju do smażenia
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- Sól, pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania:
- Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj.
- Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż cebulę z czosnkiem na złoty kolor. Dodaj mięso i smaż, aż się zarumieni. Następnie dodaj sos taco i dopraw do smaku. Na koniec wrzuć posiekaną kolendrę i dokładnie wymieszaj.
- Rozłóż wrapy, nałóż na środek usmażone mięso, dodaj papryczki i posyp serem. Zwiń wrapy w kształt burrito i obsmaż je na złoty kolor. Podawaj z salsą warzywną.