Pszenne placki tortilla to jeden z podstawowych składników kuchni tex mex. Posiadają różnorodne zastosowania i są bardzo proste w użyciu. Placek można jeść bezpośrednio po wyjęciu z opakowania, lekko podgrzać lub zapiec na chrupko, aby uzyskać smaczną kanapkę. Farszem może być dosłownie wszystko co lubimy i na co mamy akurat ochotę: mięso, warzywa, sosy.
Masa netto: 240 g
Mąka PSZENNA (60 %), woda, rafinowany olej rzepakowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; mieszanka wypiekowa ( glukoza, sól, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; stabilizator: guma ksantanowa; substancje konserwujące: propionian wapnia, sorbinian potasu).
Wartość energetyczna 1249 kJ / 296 kcal
Tłuszcz 5.9 g
KTN 1,1 g
Węglowodany 50,6 g
w tym Cukry 4,7 g
Białko 7,9 g
Sól 1,1 g
KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
Zalecenia dla alergików
Pszenica zawiera
Jaja może zawierać
Soja może zawierać
Mleko może zawierać
Sezam może zawierać