Z Casa del Sur przygotujesz wyraziste wrapy burrito w mniej niż pół godziny. Fasola, przyprawa i jalapeno robią całą robotę za Ciebie!
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 30 min
Ostrość: 1
Składniki:
- 4 Wrapy pszenne Casa del Sur
- 400 g Czarnej fasoli Casa del Sur
- 3 łyżeczki Przyprawy do burrito Casa del Sur
- 12 szt. Papryki Jalapeno zielonej krojonej Casa del Sur
- 400 g pomidorów w puszce
- 400 g mięsa mielonego wołowego
- 50 g kolendry drobno pokrojonej
- 100 g ugotowanego wcześniej ryżu
- 100 g cebuli pokrojonej w pióra
- 200 g sera mozzarella startego
Sposób przygotowania:
- Cebulę podsmaż na oleju, dodaj mięso i smaż 5 minut. Dodaj pomidory i duś przez kolejne 10 minut. Pod koniec dodaj ryż, fasolę, pokrojoną drobno paprykę jalapeno i przyprawę do burrito.
- Farsz nakładaj na środek wrapów dodaj ser, posyp kolendrą i zwijaj. Zapiecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180°C.