Burrito to jedno ze sztandarowych dań kuchni meksykańskiej. Zachwyca wyrazistym smakiem.
Dla 4 osób
Czas przygotowania 35 min.
Składniki:
- 4 tortilla wraps
- 3 łyżki przyprawy do burrito
- 1 puszka pasty z fasoli pinto
- 500 g mielonej wołowiny
- 1 mała puszka kukurydzy
- 200 g ugotowanego ryżu
- 200 g startego sera cheddar
- 2 łyżki oleju
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C.
- Na patelnię wlej olej i podsmaż wołowinę. Dodaj przyprawę i kukurydzę. Całość wymieszaj.
- Wrapy posmaruj pastą z fasoli. Ułóż porcję mięsa, następnie ryżu i sera. Zwiń wrapy zawijając farsz do środka.
- Zawiń przygotowane burrito w folię aluminiową i ułóż na blasze do pieczenia.
- Zapiekaj przez 25 minut.