Soczyste burrito z wołowiną i aromatyczną przyprawą Casa del Sur – gotowe w kilka chwil. Idealne na szybki, sycący obiad z charakterem!
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15
Ostrość: 1
Składniki:
- 1 opakowanie Wrap pszenny 25 cm Casa del Sur
- 1 saszetka Przyprawy do Burrito Casa del Sur
- 4 Papryki jalapeno zielone krojone Casa del Sur
- 1 opakowanie Salsy warzywnej Casa del Sur
- 500 ml Sosu taco Casa del Sur
- 1 puszka Czarnej fasoli Casa del Sur
- 500 g mięsa mielonego wołowego
- 2 cebule pokrojone w kostkę
- 3 ząbki czosnku drobno pokrojone
- 100 g ugotowanego ryżu
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Na patelnię wlej olej, dodaj cebulę oraz czosnek, podsmaż na złoty kolor. Następnie dodaj mięso i smaż całość około 10 minut, mieszając co jakiś czas. Do podsmażonego mięsa wlej sos taco i duś przez kolejne 10 minut. Po tym czasie dodaj ryż, fasolę oraz jalapeno. Całość dopraw do smaku przyprawą do burrito i smaż kilka minut, aż składniki się połączą.
- Tortillę połóż na rozgrzanej, suchej patelni i podgrzewaj po 15 sekund z każdej strony.
- Na środeku tortilli ułóż farsz i całość zwiń. Przełóż do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 10 minut.
- Gotowe burrito pokrój według uznania i podawj z salsą warzywną.