fbpx

Chimichanga z mięsem mielonym

1024 1024 Casa del Sur

Chimichanga w 25 minut? Z przyprawą, salsą i fasolą Casa del Sur to meksykańska uczta w ekspresowym wydaniu!

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 25 min
Ostrość: 2

Składniki:

Do podania:

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij cebulę, dodaj czosnek oraz połowę przyprawy do burrito. Następnie dodaj mieloną wieprzowinę i smaż ciągle mieszając. Dodaj pomidory, dopraw do smaku sosem jalapeno BBQ, czarnym pieprzem oraz solą. Smaż jeszcze kilka minut. Gotowy farsz przełóż do miski. 
  2. Na patelnię przełóż fasolę (nie odsączaj płynu) i smaż do momentu, aż płyn odparuje. Gotową rozgnieć widelcem.  
  3. Na środek wrapa rozsmaruj łyżkę masy fasolowej, dodaj mięsny farsz oraz ser. Zwiń w rulon jak burrito i piecz przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C. 
  4. Gotowe chimichangi podawaj z salsą warzywną i żółtymi papryczkami.