Chimichanga w 25 minut? Z przyprawą, salsą i fasolą Casa del Sur to meksykańska uczta w ekspresowym wydaniu!
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 25 min
Ostrość: 2
Składniki:
- 2 łyżeczki Ostrego sosu BBQ z papryki Jalapeno Casa de Mexico
- 2 łyżki Przyprawy do Burrito Casa de Mexico
- 6 Wrapów pszennych 20 cm Casa de Mexico
- 100 g Salsy warzywnej Casa de Mexico
- 250 g Czarnej fasoli Casa de Mexico
- 400 g mięsa mielonego wieprzowego
- 1 cebula drobno pokrojona
- 3 – 4 ząbki czosnku drobno pokrojone
- 100 g sera startego
- 200 g pomidorów w puszce
- Sól oraz pieprz czarny do smaku
- Olej do smażenia
Do podania:
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij cebulę, dodaj czosnek oraz połowę przyprawy do burrito. Następnie dodaj mieloną wieprzowinę i smaż ciągle mieszając. Dodaj pomidory, dopraw do smaku sosem jalapeno BBQ, czarnym pieprzem oraz solą. Smaż jeszcze kilka minut. Gotowy farsz przełóż do miski.
- Na patelnię przełóż fasolę (nie odsączaj płynu) i smaż do momentu, aż płyn odparuje. Gotową rozgnieć widelcem.
- Na środek wrapa rozsmaruj łyżkę masy fasolowej, dodaj mięsny farsz oraz ser. Zwiń w rulon jak burrito i piecz przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
- Gotowe chimichangi podawaj z salsą warzywną i żółtymi papryczkami.