Gotowi do kibicowania? Z przepisem na nasze chrupiące hot-dogi żadna rozgrywka nie będzie Wam straszna. Smak zwycięstwa czy porażki z pewnością umili Wam nasz ostry sos Sriracha i papryczki Jalapeno. Mniam!
- 4 porcje
- Czas: 30 minut
- Poziom trudności: 1
- Poziom ostrości: 2
Składniki:
- 3 łyżeczki sosu Sriracha czerwone chili
- 12 plasterków papryki Jalapeno zielonej krojonej
- 4 pół bagietki (lub 2 bagietki przekrojone na pół)
- 4 parówki z szynki
- 4 łyżki surówki z kapusty białej
- 3 łyżki majonezu
Opcjonalnie:
- Prażona cebulka, szczypiorek lub kolendra do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Bagietki przekrój wzdłuż (nie przecinając do końca) i wstaw do rozgrzanego do 180°C piekarnika na około 5 minut – bułka powinna być ciepła w środku i chrupiąca na zewnątrz.
- Ugotuj parówki.
- Do miski przełóż majonez, dodaj ostry sos i wymieszaj.
- Podpieczone bagietki posmaruj sosem, następnie dodaj parówkę, surówkę i na końcu udekoruj ziołami.