fbpx

Cukinie faszerowane chili con carne

1024 1024 Casa del Sur

Fajita to tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej. Odkryjcie sposób Smukłewidelce na jej przyrządzenie. W przepisie nie mogło zabraknąć naszej przyprawy, która idealnie komponuje się z mięsem i warzywami i nadaje całości intensywny, pikantny smak.

  • Ilość porcji: 6
  • Czas przygotowania 30 min
  • Łagodne

Składniki:

Do podania:

  • Salsa serowa
  • świeża kolendra

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka polej oliwą, dodaj przyprawę i wstaw do lodówki na minimum 1 h.
  2. Po tym czasie na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i wrzuć cebulę i paski papryki.
  3. Gdy warzywa delikatnie zmiękną, dorzuć kurczaka i smaż całość ok 10 minut.
  4. Na placka tortilli wyłóż kurczaka z warzywami, zawiń wrapsa i włóż na ok 3 minuty do opiekacza.
  5. Podawaj z dipem serowym lub innym ulubionym sosem i posyp kolendrą.