Poznajcie przepis od Kuchenny kodeks na halloweenową przekąskę, która zaskoczy Waszych gości. Prosty i szybki w przygotowaniu dip z czarnej fasoli i odpowiednia dekoracja będzie kluczem do sukcesu.
- Liczba porcji: 6
- Czas przygotowania: 20 min
Poziom ostrości: 1
Składniki:
- 1 puszka Czarnej fasoli Casa de Mexico
- 250 g Salsy warzywnej Casa de Mexico
- 1 Wrap pszenny Casa de Mexico
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 3 łyżki śmietany 18% + 2 łyżki do dekoracji
- 2 duże lub 3 małe awokado
- 1 łyżka soku z cytryny/limonki
- 25 g sera mozzarella
- 5 czarnych oliwek
- 2 plastry pomidora
- sól/pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Fasole połącz z przyprawami i zblenduj na gładką masę. Wyłóż na spod naczynia. Na to przełóż śmietanę, salsę i rozgniecione awokado. Brzegi udekoruj żółtym serem, pomidorkami i oliwkami.
- Aby nadać potrawie bardziej halloweenowy nastrój, przełóż śmietanę do worka cukierniczego i narysuj pajęczynę, a z czarnych oliwek pająki (przetnij oliwki wzdłuż na 2 części, jedną połóż w całości, a drugą pokrój w cienkie paski, które będą tworzyć nogi).
- Z wrapa wytnij kształty nawiązujące do halloween, np. duchy, nietoperze, trumny i smaż chwile na patelni z dwóch stron, aż staną się chrupiące.