Fajitas z kurczakiem
Fajitas to pyszne połączenie, mięsa z kurczaka, warzyw i ulubionych dodatków podawane z tortilla wraps.
Składniki:
• 4 wrapy 25 cm, pokrojone na trójkąty
• 200 g pasty ze smażonej czarnej fasoli
• 50 g czerwonej papryki jalapeño
• 3 łyżeczki przyprawy fajitas
• 1 czerwona papryka, pokrojona w cienkie paseczki
• 1 papryka zielona, pokrojona w cienkie paseczki
• 1 papryka żółta, pokrojona w cienkie paseczki
• 1 duża czerwona, cebula pokrojona w piórka
• 300 g piersi z kurczaka, pokrojona w paski
• 2 łyżki oleju, do smażenia
Do podania: wrapy
Sposób przygotowania:
1. Usmaż na patelni warzywa, po 3 minutach dołóż kurczaka. Smaż kolejne 5 min do momentu gdy kurczak będzie usmażony.
2. Dodaj przyprawę fajitas i papryczki jalapeño. Dobrze wymieszaj i zdejmij z ognia. Fasolę podgrzej w rondelku.
3. Fajitas podawaj z wrapami i podgrzaną pastą z fasoli.