Marzy Ci się pyszne i sycące danie po meksykańsku? Nie ma sprawy! Wystarczy, że weźmiesz naszą czarną fasolę ostre papryczki pepperoni, wybrane nachosy i gotowe. Za przepis dziękujemy Fotografkaa.
- Ilość porcji: 2
- Czas przygotowania 45 mi
Składniki:
- Czarna fasola Casa de Mexico
- wybrana paczka Chipsów Nachos kukurydzianych Casa de Mexico
- 3 Papryki pepperoni zielona cała Casa de Mexico
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- 3 papryczki pepperoni
- 0,5 l bulionu
- 1 łyżeczka kolendra mielona
- 1 pęczek świeżej kolendry
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
Przygotowanie:
- Cebulę, czosnek i papryczki drobno posiekaj i podsmaż na patelni.
- Gdy składniki zrobią się mocno rumiane, dodaj przyprawy i po chwili smażenia odcedzoną
fasolkę. - Teraz dolej 0,5 l bulionu i dodaj koncentrat pomidorowy.
- Gotowe danie przełóż do miski. Na wierzchu posyp posiekaną kolendrą i powbijaj nachos.