Niesamowite połączenie kuchni meksykańskiej z francuską nutą! Chrupiące frytki, ciągnący ser i pikantne papryczki chili sprawią, że zechcesz jeszcze bardziej modyfikować swoje przepisy i poznawać nowe smaki. Do dzieła!
- 4 porcje
- Czas: 40 min
- Poziom łatwości: 1
- Poziom ostrości: 1
Składniki:
- 4 wrapy pszenne
- 2 łyżki przyprawy taco
- 3 łyżki papryki jalapeno zielonej
- 1 łyżka papryki chipotle drobno pokrojonej
- 1 pierś z kurczaka cała
- 3 łyżki oleju
- 200 g sera cheddar tartego
- 2 średnie cebule pokrojone w plastry
- 1 papryka czerwona pokrojona w paski
- 100 g cienkich frytek
- 0,5 l oleju rzepakowego
Sposób przygotowania:
- W garnku rozgrzej 0,5 l oleju, a następnie usmaż w nim frytki na złoty kolor. Usmażone frytki przełóż do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym.
- W misce wymieszaj 3 łyżki oleju z przyprawą taco, a następnie zamarynuj pierś z kurczaka.
- Rozgrzej grill lub patelnie grillową. Pierś z kurczaka ugrilluj na złoty kolor, a następnie pokrój ją w paski.
- Następnie podsmaż cebule oraz paprykę.
- Wrapy rozłóż na blacie. Na każdym z nich połóż ser, frytki, paprykę jalapeno, paprykę chipotle oraz podsmażone warzywa. Zwiń całość w kopertę i grilluj w tosterze na rumiany kolor.
TiP: Jeśli nie masz tostera możesz wykorzystać piekarnik nagrzany do 210°C.