Z tą przekąska impreza halloweenowa będzie Wasza! Wasi goście będą zaskoczeni, tak jak tacosy na talerzu 😊 Idealne połączenie smakowe zagwarantuje Wam nasza pikantna i aromatyczna przyprawa do taco.
- 2 porcje
- Czas: 30 minut
- Poziom trudności: 1
- Poziom ostrości: 1
Składniki:
- 1 opakowanie taco shells
- 1 łyżka przyprawy do Taco
- 100 g sosu taco
- 1 łyżeczka ostrego sosu z czerwonej papryki Jalapeno
- 200 g piersi z kurczaka
- 100 g marchewki startej na drobnych oczkach
- Sok z 1 pomarańczy
- 1 cebula czerwona
- 2 szt. awokado
- 10-15 czarnych oliwek
- 50 g majonezu
- ½ papryczki chili
- Sól, pieprz do smaku
- Kolendra do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Kurczaka pokrój w paski i zamarynuj w przyprawie taco. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż kurczaka na rumiany kolor, dodaj sos do taco, całość wymieszaj i odstaw do wystudzenia.
- Marchew zetrzyj, zamarynuj w soku z pomarańczy z dodatkiem cebuli, soli i sosu z czerwonej papryki jalapeno. Odstaw na 10-15 minut do lodówki lub spakuj próżniowo.
- Awokado obierz, pokrój w kostkę, dodaj czerwoną cebulę i kolendrę, dopraw sosem z czerwonej papryki jalapeno i sokiem z limonki, całość wymieszaj.
- Oliwki czarne pokrój w cienkie plasterki. Następnie do muszli nałóż kolejno kurczaka, marchewkę, a z majonezu i oliwek ułóż oczy. Całość posyp kolendrą i podawaj z limonką.