Taco z Casa del Sur to szybki sposób na pełne smaku, kolorowe danie. Idealne na obiad, kolację lub spotkanie ze znajomymi!
- Czas przygotowania: 1 godzina
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość porcji: 4-6
Składniki:
- 1 Przyprawa Taco Casa del Sur
- 500 gramów mięsa mielonego z indyka lub wołowego
- 1 puszka Czarnej fasoli
- 1 papryka czerwona i żółta pokrojone w kostkę
- 1 passata pomidorowa
- 100 ml bulionu lub wody
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 1 ząbek czosnku
Do podania:
- Taco shells Casa del Sur
- Świeża kolendra
- Kwaśna śmietana
Przygotowanie:
- Na dobrze rozgrzanej patelni, na oliwie zeszklij cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawę do taco i wymieszaj, smaż przez minutę. Następnie dodaj mięso i smaż kolejne 4 minuty.
- Dodaj bulion oraz passatę i wymieszaj do połączenia się składników. Dopraw szczyptą soli. Przykryj i duś ok. 30 min.
- Do gotującego się mięsa dodaj papryki wraz z fasolą. Gotuj pod przykryciem przez ok. 3o minut.
- Taco, wypełnij mięsem, dodaj kwaśną śmietanę oraz listki świeżej kolendry.