fbpx

Tacosy z kurczakiem Teriyaki Yummy_fotografia_kulinarna

1024 1024 Casa del Sur

Koniecznie wypróbuj ten przepis i zachwyć swoich gości! Aromatyczna marynata Teriyaki, soczysty kurczak, chrupiące taco shells Casa de Mexico i świeże dodatki tworzą wyjątkowe danie, które z pewnością przypadnie do gustu każdemu. Za przepis dziękujemy Yummy_fotografia_kulinarna.

  • Czas przygotowania: 60 minut
  • Ilość porcji: 8 porcji

SKŁADNIKI:

Sos

PRZYGOTOWANIE:

  1. Piersi z kurczaka zamarynuj w sosie Teriyaki z dodatkiem sosu z czerwonej papryki jalapeno. Wstaw do lodówki na ok. 40 minut. Po czym zawiń kurczaka w folię/ papier do pieczenia lub połóż na talerzykach do grillowania i grilluj przez ok. 20 minut.
  2. Przygotuj sos: W miseczce wymieszaj majonez, jogurt, sos Sriracha i sól.
  3. Taco shells posmaruj sosem i wypełnij grillowanym kurczakiem.
  4. Dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe, kawałki burraty, polej sosem Teriyaki i udekoruj listkiem kolendry.